Wakeboarding

Wakeboarding ni le šport, je način življenja. Najbolj klišejevski rek v vsakem drugem intervjuju športnikov prostega sloga. Moje življenje se je v zadnjih dveh desetletjih v glavnem vrtelo okoli deskanja na vodi. Vprašanje, ki se poraja je zakaj tako močna obsesija s tem športom?

Pred kratkim sem zaključil sledeče. K športom prostega sloga nas konstantno vleče nazaj občutek svobode. Svoboda izražanja skozi svoj slog furanja v kolektivu prijateljev, ki se medsebojno vzpodbujajo in inspirirajo eden drugega. Ko enkrat skočiš na vodo skrbi poniknejo, preteklost, prihodnost in misli izginejo. V tem trenutku smo popolnoma živi in prisotni.

Wakeboard 21
Življenjski stil svobode in ustvarjanja

Novo doživetje ali nadgradnja znanja

Začetniški in nadaljevalni wakeboard tečaji

Specifično ogrevanje in raztezanje

Učenje novih gibalnih vzorcev skozi igro

Aktivno iztezanje in tehnike za sprostitev

Dve desetletji izkušenj

Začetniški tečaj

Učenje štarta, prvi krog in osnovni triki

Po funkcionalnem ogrevanju se odpravimo na štart, kjer na hitro razložim teorijo in demonstriram štart. Za vse, ki ste že stali po strani na snowboardu, skejtu ali surfu bo štart mala malica. Tudi tisti, ki se aktivno ukvarjate s športom ne boste imeli večjih problemov. V primeru, da ne živite najbolj aktivnega življenja bo trajalo nekaj poizkusov več, vendar z pravo voljo lahko kar hitro uspe vsakomur.

Korak naprej

Ko osvojimo štart je naslednji cilj narediti cel krog, od tam naprej pa so možnosti za napredek neomejene. Naučimo se peljati switch oziroma z drugo nogo naprej. Nato pride prvi ollie oziroma manjši skok iz vode in skok čez skakalnico.

Green Lake 11

Učenje trikov

Občutek, ko sfuraš nov trik

Wakeboarding je v osnovi individualen šport, vendar se napredek dela s skupnimi močmi. Kolektiv v wake parku se poveže, flow učenja in napredka je neke vrste timsko delo. Zabava pri učenju novih trikov je brez primerjave. Najlepši del tega športa po mojem mnenju je občutek ko sfuraš nov trik. Takoj za tem pa občutek, ko nekdo drug v skupini naredi nov trik in vsi na štartu ponorijo, saj smo v tem trenutku vsi povezani.

Inspiracija

Vsak novi trik začnemo s teorijo, na štartnem pomolu gremo skozi gibalni vzorec. Ob vsakem poizkusu sproti dodajam nove popravke, ideje in nasvete kaj spremeniti. Trikov nikoli ne zmanjka, ob vsakem novem se naša samozavest in igrivost povečuje.

Wakeboard tečaj 33